(english below)

- - -

Ekologisuus, eettisyys ja vastuullisuus ovat Otuksella itsestäänselvyys. Ajattomia, kestäviä ja kauniita luottovaatteita, joiden materiaaleja, hamppua ja merinovillaa, ihminen on käyttänyt jo vuosituhansia.


MATERIAALIT

Kaikki materiaalit valitaan huolella ja ovat 100% luonnon materiaaleja.

Hamppu on ekologinen materiaali. Kasvatuksessa ei tarvita torjunta-aineita, lannoitteita eikä keinokastelua ja sen viljely parantaa maaperän laatua. Käyttämäni hamppu kasvatetaan ja kudotaan kankaaksi Euroopassa perinteisin menetelmin ilman kemikaaleja. Hamppu kasvatetaan luonnonmukaisesti, vaikka se ei ole luomu-sertifioitua. Hamppu on materiaalina pehmeää ja kestävää, sekä biohajoavaa.

Villakuidulla on hyvä kosteudenimu- ja lämmöneristyskyky. Kastuessaan villa turpoaa ja kihartuu entisestään. Tämän vuoksi se tuntuu kosteanakin lämpimältä, sillä sen kiharoiden kuitujen väliin sitoutuu ilmaa. Merinovilla on pitkäkuituista ja hienoa villaa. Se on pehmeää ja tuntuu ihoa vasten miellyttävältä.

Öko-tex sertifioitu, mulesing vapaa merinovilla tulee Etelä-Afrikasta ja GOTS sertifioitu luomupuuvilla Turkista ja ne kutoo kankaaksi Or-neule täällä Suomessa.

VASTUULLISUUS

Hamppu kankaiden tuotanto tapahtuu Euroopassa pienessä tehtaassa. Työntekijöillä ja viljelijöillä on turvalliset työolosuhteet, heillä on asianmukainen sairausvakuutus ja he kuuluvat paikalliseen eläkejärjestelmään. Suomen tehtaan oloista on helppo olla perillä kun tehdas on täällä lähellä.

Tuotteet ommellan Suomessa pienissä ompelimoissa Helsingissä ja Lohjalla.

Kestävät materiaalit, huolellinen valmistus ja vaatteiden ajattomat mallit mahdollistavat vaatteen pitkän käyttöiän.

Loppuunkäytetyn vaatteen materiaalin voi kierrättää sillä ne eivät sisällä elastaania tai muita muoveja.

Tuotteilla on Avainlippu sekä Design from Finland-merkit.

KORJAUSPALVELU JA TILAUSTYÖT

Vaatteet suunnitellaan ja valmistetaan kestämään.

Kovassa käytössä tuotteeseen saattaa tulla kulumaa, reikä tai sauma ratkeaa. Voit ottaa silloin yhteyttä [email protected] korjauspalvelua varten. Palvelu hinnoitellaan tapauskohtaisesti.

Valmistan myös tuotteita tilauksesta toiveidesi mukaan.


---
Ecological, ethical and conscious production is a must for us.
Beautifull, timeless design with good quality.

MATERIALS

All materials are chosen thoughtfully, and they are 100% natural.

Hemp is a very ecological material. It does not need irrigation; it grows without pesticides and is a natural weed deterrent. It also improves soil quality. Hemp I use is harvested and processed by traditional methods without chemicals. Hemp fabric is soft, durable and biodegradable.

Wool fiber has excellent moisture suction and thermal insulation abilities. It feels warm even when it is wet because the moisture puffs up and curls the fiber. Merino wool is fine and soft - making it very pleasant to wear next to the skin.

Öko-tex certificated, mulesing free merino-wool from South-Africa and GOTS certificated organic cotton from Turkey are made into a fabric here in Finland by Or-neule.

SUSTAINABILITY

Hemp is harvested and made into a fabric in a small factory in Europe, where farmers and workers have safe working environment, appropriate health insurance and pension coverage. Finnish factory is close-by production, so it is easy to have an eye on what’s going on.

All products are sewn by independent seamstresses here in Helsinki and Lohja.

Quality materials, careful production and timeless design enable long-lasting clothes.

When the clothes are worn out, the material can be recycled because it does not contain any plastic.

REPAIRING SERVICE AND MADE TO ORDER

OTUS clothes are made to last.

Sometimes when they are worn a lot, tear up and holes may appear. In In those cases, you can contact [email protected] for repairing service. All repairs are priced by case.

You can also ask about made-to-order items.

---